Er komt een elektrische Panda, maar de oude Fiat Panda blijft ook gewoon te koop.

Er is een nieuwe elektrische Panda in aantocht, maar het is nog maar zeer de vraag of die net zo charmant wordt als de huidige. Er zijn patentafbeeldingen gelekt die niet echt veelbelovend waren en de concept car heeft ons ook nog niet overtuigd.

Er is echter goed nieuws voor degenen die de huidige Fiat Panda een warm hart toedragen. Die gaat namelijk helemaal niet uit productie. Fiat gaat gewoon vrolijk door met het bouwen van de Panda, ook al is dit model al 13 jaar oud. Eerlijk is eerlijk: de Panda ziet er ook nog aardig fris uit.

Fiat geeft het model wel een kleine update. Allereerst krijgt de auto daarmee een ander naam: Pandina, oftewel ‘Pandaatje’. De Pandina heeft nieuwe veiligheidssystemen, een nieuwe digitaal instrumentarium en een nieuw stuur. Daarmee kan de Panda weer even vooruit wat Fiat betreft.

De Pandina is een speciale uitvoering, die daarom ook wat speciale details heeft gekregen. De Pandina is onder andere te herkennen aan de gele spiegels, de pandasnuit op de naafkapjes, het Pandina-logo op de stootstrips en het Pandina-patroon op de achterste zijruitjes. Dit patroon is ook terug te vinden op de stoelen.

De Fiat Panda is nog dusdanig in trek dat Fiat zelfs de productie verhoogd. In de fabriek in Pomigliano d’Arco zullen 20% meer exemplaren van de band gaan rollen. De Fiat Panda gaat voorlopig dus nog niet met pensioen. De baas van Fiat belooft dat de auto in ieder geval nog tot 2027 in productie blijft. Tegen die tijd is het model al 16 jaar oud. Maar ja, waarom zou je een auto uit productie nemen als ‘ie nog goed verkoopt?

Dit artikel De Panda mag blijven, krijgt tweede leven als Pandina verscheen eerst op Autoblog.nl.