En ja, een optioneel stickerpakket voor de Porsche Taycan Turbo GT valt zeker op in de configurator, letterlijk.

Voor Porsche staat deze week in het teken van de eerste speciale editie van de Taycan. Na de Cayenne ontvangt nu de elektrische vierdeurs Porsche de Turbo GT-benaming. Porsche gooit er gelijk dikke specs in, zoals 1.108 pk en een sprinttijd van 2,2 seconden naar de 100. Er worden gelijk twee records verbroken en het wordt duidelijk dat het apparaat 249.000 euro gaat kosten. Da’s wel even slikken, daar een Tesla Model S Plaid niet eens de helft kost.

Configurator

Gelukkig is er nu een configurator voor de Porsche Taycan Turbo GT zodat we even kunnen focussen op een paar van de opties. Daar vallen een paar dingen op, die we uiteraard even voor je op een rijtje zetten. Komt ‘ie.

Gratis Weissach Pakket

Iets wat bij de onthulling van de Turbo GT al bekend was, maar we benoemen het toch even: het Weissach-pakket is zonder meerprijs verkrijgbaar op de Porsche Taycan Turbo GT. Terwijl er toch een waslijst aan dingen verandert:

  • 2,2 seconden naar de 100 (in plaats van 2,3);
  • 70 kg gewichtsbesparing;
  • Sport Chrono-pakket inclusief klokje;
  • Verwijdering achterbank;
  • Verwijdering laadklep bestuurderszijde;
  • Koolstofvezel achterspoiler;
  • Standaard racekuipen.

Dan rust enkel nog de vraag: is ‘ie nou zo goedkoop met het pakket, of zo duur zonder? In ieder geval zorgt het ervoor dat je twee compleet verschillende Turbo GT’s kan bouwen. Komen we zo even op terug.

Kleuren

Als we even goudeerlijk mogen zijn, het standaardassortiment kleuren van de Taycan Turbo GT is niet briljant. De keuzes zijn beperkt tot witte en zwarte unilak, één tint grijs, twee min of meer dezelfde tinten blauw/groen en de ‘lanceerkleur’ Purple Sky Metallic. Alleen die laatste is uniek voor de Turbo GT. Wit, zwart, paars en grijs zijn overigens gratis, voor de blauwe en groene kleur wordt 3.707 euro in rekening gebracht.

PTS

Gelukkig maakt de beperkte keuze voor de Porsche Taycan Turbo GT niet uit als je zakken maar diep genoeg zijn. Uiteraard kan je een Paint to Sample-kleurtje krijgen op de nieuweling. En wel voor 10.229 euro. Voor 13.131 euro mag je zelfs elke kleur op het spectrum kiezen.

PTS Aubergine

Velgen

Voor de standaard Porsche Taycan Turbo GT zijn zes velgdesigns beschikbaar. De dubbele vijfspaaks die je op alle bovenstaande foto’s ziet, maar ook onderstaande vijf andere designs. Drie ervan zijn dezelfde aerodynamische covers in een andere kleur die je sinds de facelift ook op de Taycan, 4S, Turbo en Turbo S kan krijgen. De ‘Mission E’- en ‘Spyder Design’-velgen ken je van respectievelijk de Taycan sinds ‘ie uit is en de GTS.

Om nog even in te zoomen op het enige unieke design van de Turbo GT, dit is ook de enige velg die je kan krijgen voor de GT met Weissach-pakket. Wel mag je kiezen uit vier kleuren: zwart, hoogglans zwart, ‘neodyme’ (goud) en zilver.

Goedkope* opties

Goedkoop is relatief, helemaal op een Porsche Taycan Turbo GT van 249.000 euro. Maar het aanbieden van een gratis Weissach-pakket lijkt een precedent voor de Turbo GT te zetten. Vele van de ‘nuttige’ opties zijn gratis of helemaal niet zo duur en alles wat je ernaast zou willen is personalisatie. Je kan richting de 300.000 euro kruipen als je echt wil, maar de auto wordt daar geen seconde sneller of ‘racy-er’ van. Standaard is het dus al een dikke sjaak en op een auto als deze maakt een Burmester-audiosysteem van vijf rooitjes niet echt veel uit. Op de Weissach heb je die keuze dan ook niet.

‘Touring Package’

Perfect bruggetje naar wat eerder al gezegd werd: de Taycan Turbo GT kan eigenlijk min of meer twee auto’s zijn. Een rasecht circuitmonster als Weissach, of een iets tammere topversie van de Taycan. De normale Turbo GT heeft namelijk gewoon een achterbank, de aero-onderdelen zijn wat minder in your face en je kan deze dus wel lekker dik aankleden. Een soort Touring Package. Het doet ons wat denken aan de keuzes die je had toen je nog een Jaguar XE SV Project 8 kon bestellen. Je weet wel, toen knotsgekke circuit-sedans nog met V8 kwamen.

Stickers!

Om mee af te sluiten: er zijn twee prijzige opties, enkel voor de Porsche Taycan Turbo GT Weissach, die we toch even willen benoemen. Je kan namelijk twee decoratieve stickersets bestellen. Onderstaande is de optie die 1.157 euro kost. De stickers zijn beschikbaar in zwart, matzwart en ‘Voltageblauw’, een unieke kleur voor de Taycan om zijn elektrische aandrijving te benadrukken. Diezelfde kleur komt bijvoorbeeld terug in de gordels.

Nou kun je gekke stickers wel op meer Porsches krijgen en zoals bovenstaand vinden we het niet eens verschrikkelijk. Let wel dat je elke kleur sticker met elke kleur carrosserie en velgen kan combineren. Dus ja, paars met goud en blauwe stickers is mogelijk.

Het wordt pas echt gekte als je de stickerset van 11.184 euro(!) aanvinkt. Dan krijgt de hele auto een soort livery mee waarvan je eigenlijk verwacht dat ‘ie met een racenummer en een inschrijfformulier voor een race komt. In dezelfde kleuren beschikbaar. Nou is matzwart zoals onderstaand nog een look waar je eventueel mee wegkomt.

Maar ook hier geldt dat elke combinatie mogelijk is en je dus deze stickers ook in Voltageblauw kan bestellen. Voor 11.000 euro extra kan je dus een PTS Gelbgrüne Taycan Turbo GT eruit laten zien als onderstaand. Durf jij?

Genoeg te kiezen dus voor de nieuwste Taycan. We zijn benieuwd hoe kopers hun Porsche Taycan Turbo GT samenstellen.

Dit artikel Dit valt op aan de Porsche Taycan Turbo GT configurator verscheen eerst op Autoblog.nl.