Het lijkt erop dat we zeer binnenkort opheldering krijgen over de toekomst van Christian Horner.

Red Bull Racing lijkt wederom een dominant seizoen in te gaan, maar toch zal niet iedereen binnen het team even lekker slapen. Het feit dat Christian Horner is beschuldigd van (seksueel?) grensoverschrijdend gedrag maakt het toch allemaal wat minder gezellig bij Red Bull.

Het eerste raceweekend van dit seizoen gaat deze week al van start, maar nog altijd is er is veel onzekerheid. Waar is Horner precies van beschuldigd? Gaan de beschuldigingen gepaard met bewijs? En is dit genoeg reden om Horner de laan uit te sturen? Prangende vragen waarop vooralsnog niemand het antwoord weet.

Volgens Sky hoeven we echter niet lang meer in moordende onzekerheid te zitten. Het onderzoek naar Horner zou inmiddels afgerond zijn, met een lijvig rapport als resultaat. Het is nu aan de hoge heren van Red Bull om over het lot van Horner te beslissen.

De verwachting is dat de uitkomst morgen of woensdag wereldkundig gemaakt zal worden. Als het goed is weten we dan of Horner dit weekend nog teambaas is van Red Bull of dat hij een ander baantje mag gaan zoeken.

Als je benieuwd bent naar smeuïge details over welke foto’s Horner wel of niet gestuurd heeft, kom je waarschijnlijk van een koude kermis thuis. Reken erop dat Red Bull alleen in grote lijnen de uitkomst van het onderzoek bekend zal maken, en de consequenties die ze daaraan verbinden.

Zoals Max Verstappen al zei: het zal voor iedereen prettig zijn als er duidelijkheid komt. Ook voor (toekomstige) Red Bull-partner Ford, want die had die niet het geduld om de uitkomst van het onderzoek af te wachten. De baas van Ford heeft namelijk al een boze brief naar Red Bull gestuurd. Misschien had ‘ie daar gewoon nog even twee dagen mee moeten wachten…

Bron: Sky Sports

Dit artikel ‘Uitslag in kwestie Horner komt deze week’ verscheen eerst op Autoblog.nl.