Je kent het wel, je hebt een oudere auto en bent op zoek naar een nieuwe. Eentje om de show mee te stelen, om heerlijk in te kunnen rijden. Je gaat op zoek naar een auto die je kan importeren, om er voor te zorgen dat je in een unieke auto rijdt. Maar wat moet je hier eigenlijk voor doen? Even opzoeken op internet en vervolgens de auto aanschaffen; zo makkelijk is het helaas niet. Er zijn wel een aantal dingen die je zou kunnen doen om te zorgen dat je zorgeloos een auto kan importeren. Veel mensen zijn je namelijk voorgegaan en het is verloren kennis als je daar geen gebruik van gaat maken. Neem ook een kijkje op https://www.import-autos.nl/ en krijg meer informatie over importeren. Lees dit artikel verder om erachter te komen hoe je dit het beste kan doen.

Koop je auto bij een officiële merkdealer

Waarschijnlijk kan je via via het goedkoopst een auto vinden, maar je moet jezelf ook afvragen of dit wel zo veilig is. De aanschaf van een auto wil je eigenlijk zo zeker mogelijk doen, dus is het aangeraden om de auto van een officiële merkdealer te kopen. Deze moet namelijk aan bepaalde eisen voldoen, waardoor je niet zomaar een auto krijgt waar achteraf niet alles van lijkt te kloppen. Daarnaast is het handig om te kijken naar reviews van de autobedrijven waar jij interesse in hebt. Daar haal je vaak ook al erg veel uit. Vergeet dat dan ook niet te doen, ook bij een officieel merkbedrijf.  Ervaringen van andere kopers kunnen namelijk veel inzichten opleveren.

Gratis stockfoto met asfalt, auto, auto's

Voorkom onverwachte kosten

Bij het importeren van een auto komen ook veel kosten kijken, naast alleen het betalen van een auto zelf. Zo is er sprake van invoerrechten, maar moet je ook de BPM berekenen. Dit kan met behulp van een BPM calculator, deze doet vervolgens het werk voor je. Naast dit, kan je op verschillende websites vrijblijvend een offerte aanvragen. Wanneer je dit doet, neemt een bedrijf contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. Dit is vaak een stuk goedkoper dan de BPM berekening zelf, dus vergeet niet dat je dat moet doen om voor de beste uitkomst te zorgen.

Gratis stockfoto met 4k achtergrond, 4k bureaublad, auto

Onderhandel met de autodealer

Tot slot is het namelijk nog altijd fijn om te onderhandelen met de ondernemer die de auto aan jou wil verkopen. In Duitsland bijvoorbeeld gaat de handel van auto’s namelijk vrij snel, waardoor er ook scherpe prijzen worden gehanteerd. Dat betekent niet dat je niet het een en ander kan proberen. Zij proberen er natuurlijk een slaatje uit te slaan, maar als je een oplettende koper bent kan je hier een stokje voor steken. Soms zijn autodealers niet bereid om te zakken in prijs, maar wel om er iets extra’s bij te leveren. Bijvoorbeeld meer garantie op de auto, een set winterbanden of een volle tank bij ophalen van de auto.