Elektrische steps staan bekend om hun tijdsbesparing, kostenbesparing en milieuvoordelen, maar een e-step voordeel dat zelden wordt genoemd is het effect op de gezondheid van bestuurders. In tegenstelling tot een fiets of e-bike rijden e-steps immers stationair. Het zal echter als een verrassing komen dat bestuurders een aantal gezondheidsvoordelen kunnen halen uit het rijden op elektrische steps.

Om u meer redenen te geven om een elektrische step te kopen, somt dit artikel een aantal elektrische step gezondheidsvoordelen op die u kunt behalen of ontwikkelen.

De verschillende elektrische step gezondheidsvoordelen

  1. Calorieën verbranden

Mensen verbranden constant calorieën, wat ze ook aan het doen zijn. Dus zelfs als je denkt dat je gewoon op je elektrische step staat, verbrand je nog steeds een goede hoeveelheid calorieën. Uit een onderzoek van de Universiteit van Brighton is gebleken dat bestuurders ongeveer 150 calorieën verbranden als ze 30 minuten op een elektrische step rijden met een snelheid van 4,6 km/u (7,4 km/u). Dat is bijna net zoveel calorieën als 30 minuten per dag wandelen (150-200 calorieën).

Als je vijf dagen per week een elektrische step gebruikt voor een totale roundtrip van 30 minuten per dag, dan verbrand je in vijf dagen ongeveer 750 calorieën door alleen maar op je e-step te rijden. Hoewel wandelen en fietsen misschien meer calorieën verbranden en je helpen meer gewicht te verliezen, is het rijden op een elektrische step nog steeds een goede low-impact activiteit waarmee je meer calorieën kunt verbranden dan normaal.

  1. Helpt bij het versterken van de kernspieren

Wanneer je op een elektrische step rijdt, gebruik je niet alleen je handen om op de e-step te balanceren. In plaats daarvan gebruik je je hele lichaam, vooral je core, om je e-step te besturen. Omdat je lichaam in beweging is wanneer je start, draait of stopt, spannen je spieren zich van tijd tot tijd aan en worden ze losser, waardoor ze sterker worden. Deze spieren zijn met name uw armen, schouders, dijen en benen.

Bovendien is het rijden op een elektrische step ook goed voor het versterken van je onderlichaam, van je buikstreek tot je hamstring. U gebruikt immers uw buik en onderlichaam om uzelf te stabiliseren op de e-step. Het effect zal niet zo groot zijn als een workout, maar het is een goede subtiele manier om je spieren te versterken.

Tip: fastfuriousscooters.nl/elektrische-step/

  1. Het verbeteren van je evenwicht

Zoals eerder vermeld, is balans noodzakelijk voor het rijden op een e-step. Je rijdt immers op een tweewielig transport terwijl je rechtop staat. Het is ook vermeldenswaard dat je weinig ruimte op het dek hebt om je voeten te plaatsen, waardoor het een uitdaging is om een comfortabele rijpositie of houding te vinden.

Hoe dan ook, je moet leren hoe je jezelf in evenwicht houdt op een e-step om er goed en veilig op te rijden. Om veilig op een e-step te rijden, moet je te allen tijde een goede houding en alertheid hebben. Daarom is het rijden op e-steps ook een goede activiteit voor kinderen, omdat het hen helpt een goed evenwichtsgevoel te ontwikkelen.

  1. Het bevorderen van een goede lichaamshouding

Zoals gezegd, een belangrijke factor om je te helpen beter te balanceren op een elektrische step is het hebben van een goede houding. In feite is het noodzakelijk om een goede houding te hebben tijdens het rijden om je te helpen makkelijker te draaien en te bewegen en om te voorkomen dat je lichaam overbelast raakt tijdens het rijden. Ook kan rijden met een slechte houding letsel veroorzaken in geval van een val of botsing, dus het is het beste om te oefenen om recht en stabiel te staan op een e-step.

In het algemeen bevorderen elektrische steps een betere lichaamshouding voor bestuurders. Onbewust kunt u een betere gewoonte ontwikkelen om rechtop te staan. Op de lange termijn kun je zo voorkomen dat je een slechte houding krijgt, wat ook kan leiden tot een gebochelde rug en gewrichtspijnen als je ouder wordt.

  1. Verbetering van de lichaamscoördinatie

Tot slot helpt het rijden op een elektrische step je bij het ontwikkelen van een betere lichaamscoördinatie. Het vereist immers dat je de volledige focus hebt om meerdere taken te jongleren, zoals balanceren op de e-step, draaien wanneer nodig, versnellen, vertragen, en nog veel meer. Bovendien moeten je hand, oog, lichaam en geest in perfecte coördinatie zijn om ongelukken of botsingen te voorkomen.

Uitgelicht: https://www.fastfuriousscooters.nl/ecruiser

Je zou kunnen denken dat je voor het rijden op een elektrische step alleen maar hoeft te staan en de hendel te draaien, maar zodra je er een probeert te besturen, heb je al je focus en lichaamsdelen nodig om efficiënt en veilig te rijden. Daarom is het rijden op een elektrische step een goede oefening voor het ontwikkelen van een betere lichaamscoördinatie.

Probeer steppen voor een low-impact oefening

Over het algemeen krijg je misschien geen spieren of aanzienlijk gewichtsverlies van het rijden op elektrische steps, maar het biedt een goede hoeveelheid fysieke activiteit die je zal helpen een actievere levensstijl te leiden. Immers, het doen van low-impact bewegingen of activiteiten is beter dan helemaal niet bewegen!

Bovendien is het rijden op een elektrische step een leuke manier om buiten te reizen, de stad rond te gaan en van en naar het werk of school te pendelen. Het is ook goed voor je mentale gezondheid om je te ontdoen van de stress van het woon-werkverkeer en er meer van te genieten.