Er zijn veel dingen die bestuurders kunnen doen om de beste gas kilometers voor auto’s te bereiken. Van de conditie van de banden tot hoe je rijdt, deze dingen zullen op de een of andere manier van invloed zijn op hoe ver je volle tank je zal brengen. U de beste gaskilometers voor auto’s bereiken door gas te besparen op de volgende manieren:

In plaats van stationair draaien bij een drive-up raam, parkeer de auto en ga naar binnen. Stationair draaien verbrandt meer gas dan het opnieuw opstarten van de motor. In het hele land verspillen auto’s elke dag miljoenen liters benzine. Als uw wachttijd langer is dan 30 seconden, gebruikt het opnieuw opstarten van de motor minder gas dan het laten draaien.

Beste gas kilometers voor auto’s is mogelijk door periodiek het oppompen van banden tot de maximale limiet (controleer druk maandelijks; het beste bij koud). Houd ze uitgelijnd en evenwichtig voor een betere kilometerstand en een langere levensduur van de band.

Vul in de vroege ochtend of late avond, wanneer de lucht koeler is. Op deze momenten van de dag, gas is het meest dicht en minder kans om te verdampen als je pomp. Het vullen van midweek resulteert in de laagste gemiddelde kosten van brandstof.

Zet de airconditioner aan tot de auto koel wordt, zet hem uit en laat de ventilator de koele lucht laten circuleren. Nooit lopen uw airconditioner met uw ramen open! Maak gebruik van GPS-ontvangers die helpen om files te voorkomen. Files zorgen ervoor dat voertuigen inactief zijn en dus gas verspillen.

Vertraag een beetje als je rijdt, hoe sneller je gaat, hoe meer brandstof je verbruikt. Als je ergens naartoe gaat, laat dan 10 of 15 minuten eerder, zodat je gemakkelijk gaan en wat brandstof besparen. Drive Hybride auto’s: Hybride auto’s zijn twee keer zo zuinig als benzine-aangedreven auto’s, gemiddeld ongeveer 50 mijl (80 kilometer) naar de gallon.