Vakantie! Tijd voor zon, rust en alle tijd voor elkaar. Maar om op je vakantiebestemming aan te komen, moet je vaak eerst een flink eind rijden. En zeker als je kleine kinderen aan boord hebt, kan dat wel een opgave zijn. Daarom geven we je graag een paar tips om die rit goed door te komen, zodat vakantie ook echt voelt als vakantie.

 

Bereid je goed voor

Goed voorbereid zijn is belangrijk voor een lange autorit. Die voorbereiding komt op allerlei manieren; het goed uitstippelen van de route is er bijvoorbeeld eentje van. Door precies te weten waar de route langs gaat, sta je onderweg ook niet voor onverwachte tegenvallers. Weet welke afslagen je moet hebben, waar de knelpunten zitten en waar je misschien last kan krijgen van drukte. Ook is het verstandig om je goed in te lezen over de regels in het land van bestemming. Wat heb je nodig als je pech hebt, wat is verplicht en wat niet? Door dit goed voor ogen te hebben, hoef je niet bang te zijn voor verrassingen.

Zorg voor voldoende eten en drinken

De inwendige mens heeft flink wat nodig om goed scherp te blijven tijdens de lange autorit naar de vakantiebestemming. Zorg daarom dat er altijd genoeg te eten en drinken is, zodat je niet steeds bij een tankstation moet stoppen voor dure broodjes. Door voldoende eten en drinken aan boord te hebben, zal je zien dat alle aanwezigen in de auto een stuk contenter zijn dan als ze honger hebben.

 

Zorg voor spelletjes
Een fraaie auto, misschien wel gekocht bij Ferdy Snijders, vol met kinderen en bagage, is nog altijd een vrij kleine plek om urenlang te vertoeven. Daarom is het verstandig om voor voldoende vertier voor je kinderen te zorgen. Dit vertier kan komen in de vorm van spelletjes, films of andere zaken waar ze zich goed mee bezig kunnen houden. Een iPad vol met films, een spelcomputer, een enorme stapel Donald Ducks, het helpt allemaal met het bezighouden van kinderen. Op die manier is de autorit voor hen ook een plezierige ervaring en vragen ze niet al na een uur of je er al bijna bent.

 

Pauzeer tijdig

Een lange autorit is een flinke aanslag op je gestel en dus is het slim om op tijd even te stoppen. Onderschat niet de invloed van een lange rit op je concentratie! Door tijdig te stoppen en het stuur over te geven aan je partner, blijf je scherp en breng je jezelf en anderen niet onnodig in gevaar. Let wel: de reis naar je vakantiebestemming is geen race. Je komt er vanzelf, ook als je wat rustiger aan doet. Hou daar rekening mee als je onderweg bent. Ram niet in een keer door als je dat niet ziet zitten, maar neem de rust om onderweg te stoppen. Misschien moet je de reis wel over twee dagen verdelen, dat zou zomaar kunnen. Wat het ook wordt; denk aan jezelf en neem de tijd.