Nyck de Vries moet net als Max Verstappen nu natuurlijk ook een helm hebben met Red Bull branding erop. Dit is ‘m!

Vanwege heet nieuws een kleine update van het artikel. Hieronder schrijven we dat de Pompeblêden van Nycks helm verdwenen zijn. We hielden al een slag om de arm dat ze misschien nog achterop de helm staan. Nou is ons leger autoblog-lezers alom aanwezig. Zodoende kregen we een tip dat -jawel- de Pompeblêden inderdaad gewoon nog op de helm van Nyck staan, zij het een stuk minder prominent dan voorheen. Op onderstaande foto gemaakt met een wortel, kan je ze zien. Fryslân kan dus opgelucht ademhalen.

Pompeblêden

Nyck de Vries gaat dit jaar beginnen aan zijn eerste volle seizoen in de Formule 1. De man die vorig jaar al zijn eerste race reed op het circuit van Monza, heeft er even op moeten wachten. De geboren Sneeker/Sneekenaar/Sneekert maakte de sprong van het karten naar de autosport al in 2012. De twee jaar jongere Max Verstappen deed dat in 2014, maar begint dit jaar alweer aan zijn achtste seizoen in de F1. Maar goed, Max is dan ook wel de uitzondering ‘naar de andere kant’.

Omzwervingen

Omzwervingen in de Formule Renault, Formule Renault World Series (3.5), GP3, Formule 2, Formule E en het WEC brengen Nyck nu alsnog naar de koningsklasse. Ook al omdat hij zowel in de Formule Renault 2.0, als de Formule 2 en Formule E uiteindelijk keiharde titels wist te pakken. Na het optreden in Monza vorig jaar sloeg het sentiment in de paddock opeens opeens om van ‘die hebben we al gewogen en net te licht bevonden’ naar ‘hoezo rijdt deze man eigenlijk geen F1?’. Ondanks de links met Mercedes (en daarmee met Williams, Aston Martin en McLaren) ging Alpha Tauri uiteindelijk aan de haal met de Vries.

Pompeblêden verdwijnen

Bij zo’n nieuw avontuur, hoort ook een nieuwe helm (tegenwoordig). Nyck had altijd een overwegend blauw design met de Friese Pompeblêden prominent aanwezig op de slapen. In de Formule 2 was de helm nog donkerblauw, in de tijd van Mercedes lichter blauw. Hieronder een plaatje van de helm die Nyck in de Formule E gebruikte.

De Alpha Tauri helm is dus duidelijk anders geworden, zowel qua kleurstelling als qua design. De kleuren van het team zijn dominant aanwezig, zoals we dat kennen van de coureurs in dienst van Red Bull. Zo te zien hebben de Friese waterplanten afgedaan. Tenzij er nog eentje achterop de helm zit die we niet kunnen zien. Nycks persoonlijke sponsor Northwave Cyber Security neemt de plek in waar bij Max Verstappen Jumbo staat. Stiekem vinden wij de helm van Tsunoda (hieronder) mooier. Maar ach, het gaat erom dat Nyck dat andere interne teamduel wint natuurlijk.

Met betrekking tot dat laatste is het overigens wel interessant te zien dat Nyck op de foto hierboven afgaand gaat rijden met een helm van Bell. Voorheen betrok hij botsmutsen bij Stilo. Gasly had ook een Bell, maar Tsunoda heeft -hoe kan het ook anders- een helm van het Japanse Arai, zoals het Red Bull coureurs (ooit) betaamde. Red Bull heeft nauwe banden met Arai. Naar verluidt houdt/hield Adrian Newey zelfs rekening met de vorm van de Arai helm bij het design van de auto.

Toen Verstappen overstapte naar Schuberth was dat toen ook ‘een dingetje’. Inmiddels rijdt Perez echter ook met Schuberth, dus waarschijnlijk is Newey ook ‘overgestapt’. Enfin, Nyck zal wel weten wat hij doet met zijn botsmuts. Uiteindelijk is Verstappen er ook niet minder van geworden om Arai aan de wilgen te hangen…

Dit artikel Dit is de nieuwe helm van Nyck de Vries verscheen eerst op Autoblog.nl.