Het is voor Hamilton verleidelijk om naar Ferrari te gaan, aldus Martin Brundle.

Zou Hamilton inmiddels al verwerkt hebben dat hij in 2021 niet zijn achtste titel pakte? Misschien wel, maar dat betekent niet dat hij die ambitie heeft laten varen. Helaas voor hem zit Lewis momenteel niet bij het juiste team. Bij Mercedes worden er voorlopig geen titels gewonnen, zoals de zaken er nu voor staan.

Voor Hamilton zijn er nu drie opties: bij Mercedes blijven, met pensioen gaan óf naar een ander team verkassen. Die laatste optie is vooral interessant om even over te speculeren: voor welk team zou Hamilton nog willen rijden?

Martin Brundle denkt het antwoord te weten: volgens hem is Ferrari een aantrekkelijk team voor Lewis. Hamilton moet ergens in zijn achterhoofd denken: “Ik wil naar Ferrari en een Michael Schumachertje doen,” aldus Brundle. Met dat laatste bedoelt hij: van Ferrari een winnend team maken.

Dat klinkt leuk, maar Lewis Hamilton is A) geen Michael Schumacher en is B) al over zijn hoogtepunt heen. Daarbij moeten we ook niet vergeten dat Schumacher pas in zijn vierde seizoen bij Scuderia Ferrari wereldkampioen werd.

Martin Brundle geeft ook toe dat Mercedes de beste optie blijft voor Hamilton, maar hij is er toch van overtuigd dat een move naar Ferrari door zijn hoofd speelt. Dat zou overigens eerder het omgekeerde zijn van wat Schumacher deed: hij ging na jaren van Ferrari-dominantie voor Mercedes rijden.

Via: Sky Sports

Dit artikel ‘Hamilton denkt aan move naar Ferrari’ verscheen eerst op Autoblog.nl.