Deze dikke BMW Z4 M40i die nu bij Domeinen staat was van niemand minder dan Sywert van L.

Over Sywert van Lienden is al zo’n beetje alles gezegd wat er te zeggen valt, dus daar hebben we weinig meer aan toe te voegen. Hij zette zich geheel belangeloos in om mondkapjes te regelen, maar hield daar toevallig 28 miljoen euro aan over met zijn kompanen.

Van dat geld kun je natuurlijk een hoop dikke auto’s kopen, maar het is de vraag of dat slim is als je Sywert van Lienden heet. Toch kon hij het niet laten om een dikke auto aan te schaffen. In oktober 2020 trakteerde hij zichzelf op een BMW Z4 M40i.

In het zilver is dit geen enorm opvallende auto, maar we praten wel over een 340 pk sterke BMW met een prijskaartje van €85.947. Eerlijk is eerlijk: daarmee heeft Sywert zich nog in kunnen houden, want voor een multimiljonair is dit een redelijk bescheiden auto.

Sywert heeft nog best een tijdje kunnen genieten van zijn BMW, want de FIOD kwam pas in februari dit jaar langs. Op de beelden was te zien hoe ook deze BMW Z4 uitgekamd werd. Je moet dus niet verwachten nog een doos mondkapjes in de kofferbak aan te treffen.

De desbetreffende BMW Z4 duikt nu op bij Domeinen. Een auto kopen is daar doorgaans een grote gok, maar in dit geval valt het reuze mee. Het interieur kan een stofzuigbeurtje gebruiken, maar verder is dit waarschijnlijk nog een piekfijne auto.

Het is namelijk een jonge BMW die nieuw in Nederland is geleverd, nog maar één eigenaar heeft gehad en slechts 8.197 km op de klok heeft. Wat wil je nog meer? Toch kleeft er een groot nadeel aan het kopen van deze Z4: het kan zijn dat je wordt aangezien voor Sywert van Lienden. En dat wil je niet.

UPDATE: Sywert van Lienden heeft inmiddels zelf ook gezien dat zijn auto bij Domeinen staat (met dank aan Autoblog) en heeft op Twitter gereageerd. De auto komt nu met een hartelijke aanbeveling van Sywert himself: “Dat de volgend eigenaar er nog maar vele zomers van mag gaan genieten. Auto is netjes ingereden, full-options en keramisch gecoat. En niet te vergeten: heerlijke zes-in-lijn motor. PS: sorry voor de krassen met een sleutelbos door een rancuneuze overbuurman.”

Dit artikel Koop de BMW van de meest gehate man van Nederland verscheen eerst op Autoblog.nl.