De Quattro ten spijt ligt deze Audi S3 opnieuw aan barrels.

Het is bijna zover. De hel is bevroren. Audi wordt binnen nu en afzienbare tijd, eindelijk premium. Sinds 1965 is het merk eigendom van Volkswagen en werd het in de markt gezet als de luxedivisie van het concern. Onderhuids werd er echter vaak veel gedeeld met ‘gewone’ Volskwagens. Op zeldzame uitzonderingen na, waren Audi’s dan ook in basis altijd voorwielaangedreven. Echte kenners weten dat dat natuurlijk nooit echt premium is.

Quattro

Om dit te mitigeren, kwam er Quattro. Tegenwoordig hebben allerlei soorten auto’s vierwielaandrijving. Maar lange tijd, deden alleen Audi en Subaru met regelmaat ‘AWD’. Ook op de kleinere modellen heb je in naam ‘Quattro‘. Hoewel echte kenners zullen zeggen dat een Haldex-koppeling, niet hetzelfde is als een Torsen-diff.

Die aandrijving op alle wielen, is een beetje een dubbelzijdig zwaard. Aan de ene kant, heb je onherroepelijk wat meer grip met name onder suboptimale omstandigheden. Aan de andere kant: het geeft potentieel ook een onterecht gevoel van veiligheid. Aan het einde van de grip van rubber, glibbert ook een vierwielaangedreven auto zonder pardon de weg af.

Bosgebied

In het bosgebied tussen Barneveld en Terschuur aan de Kallenbroekerweg is rond 15:30 uur zo een jonge bestuurder hard op een boom gebotst. Het is een eenzijdig ongeval in een bocht. Helaas moest de bestuurder per ambulance naar het ziekenhuis gebracht worden. De schade aan de auto is aanzienlijk en door de botsing was de Kallenbroekerweg afgesloten voor het verkeer. Volgens de politie ter plaatse gaat het om een beginnend bestuurder.

Niet de eerste klap

Volgens ons immer scherpe archivaris, is het niet de eerste keer dat de Audi S3 een fors ongeluk meemaakt. In 2017 lag de voorkant van de S3 ook al in puin, destijds in Alblasserdam na een ongeval met een Fiat Punto. Hard knallen met vierwielaandrijving; het is dus verleidelijk. Maar de techniek maakt je niet immuun voor een klapper.

Image Credit: persbureau Heitink

Dit artikel Audi S3 ligt opnieuw in puin na klapper in bosgebied verscheen eerst op Autoblog.nl.