babyblauwe Ford Focus RS

Afschrijving is een mooi fenomeen, zeker als je in de markt bent voor een babyblauwe Ford Focus RS.

Van de week hadden we het over de nieuwe Ford Mustang. Voor een zeer beperkt bedrag kun je die namelijk bij Ford Performance kietelen. Dan krijg je een 3-liter grote Whipple supercharger op je V8 en krijg je 330 pk erbij. Nee, niet een totaal van 330 pk, maar 330 pk bovenop de 480 pk. Ongelooflijk.

Net als met 87 nieren zou je kunnen zeggen dat 810 pk aan de vele kant is. Het is ook een beetje overbodig, want in Europa kunnen we met veel minder vermogen en cilinderinhoud min of meer gelijkwaardige prestaties extraheren.

Toen de vorige generatie Mustang arriveerde in Europa, konden we ook kennis maken met de Ford Focus RS. Nieuw waren die auto’s heel erg duur, maar ze beginnen betaalbaarder te worden.

Betaalbaar

We gingen eventjes op zoek naar de goedkoopste babyblauwe Ford Focus RS van Marktplaats. Dat babyblauw moet gewoon. Natuurlijk, Performance Blue kan ook en wit geeft de auto wat rally-vibes, maar een beetje schreeuwerige lakkleur past wel bij het karakter van het rallykanon (dat niet meedoet aan rally’s maar dat terzijde).

Wat ons opvalt: ze beginnen eindelijk betaalbaar te worden. De goedkoopste is er namelijk al vanaf 27.995. Dit is echter de goedkoopste babyblauwe Ford Focus RS van Marktplaats. natuurlijk, een kleurtje is maar een kleurtje, maar voor sommige mensen is het echt heel erg belangrijk. Eerlijk is eerlijk, dit babyblauw sluit perfect aan bij het uitbaundige karakter van de Focus RS.

Prijs babyblauwe Ford Focus RS

Het is namelijk niet alleen een uitbundige auto qua uiterlijk, maar ook qua rijeigenschappen. De 2.3 liter turbo is goed voor 350 pk en 450 Nm. Dat is net ietsje meer dan de supercharger EXTRA levert op een Mustang V8. Maar dankzij een handgeschakelde zesbak en een zeer ingenieus vierwielaandrijvingsysteem is deze babyblauwe Focus RS zeer effectief: wendbaar en snel.

De prijs van al dit moois? Slechts 29.995 euro! En nee, dit exemplaar heeft niet zoveel gereden als de goedkoopste A110 van Europa van vanochtend. Die had meer dan 207.000 km gelopen, deze Focus RS staat op NET geen ton. Interesse? Je kan de advertentie hier bekijken!

Bekijk hieronder de rijtest met de Ford Focus RS:

Meer lezen? Deze 9 late modellen zijn briljante occasions!

Dit artikel Babyblauwe Ford Focus RS verrassend betaalbaar verscheen eerst op Autoblog.nl.