Voor liefhebbers van groen, en/of bijzonder samengestelde BMW’s, is de BMW E46 occasion van Marktplaats van vandaag een bijzondere optie.

We zeggen waarschijnlijk niks geks als we zeggen dat de E46-generatie van de BMW 3 Serie eentje is voor de liefhebbers. Dat was ‘ie al toen hij net op de markt kwam, maar het is altijd een geweldige generatie van de 3er Reihe gebleven. Als je eentje wil bezitten, is er op bepaalde plekken zeker nog wel ergens een zilveren of zwarte te vinden met wat leuke opties erop, voor niet zo veel.

Individual

Het leuke van auto’s in de prijsklasse van BMW is echter dat de optielijst verder gaat dan je zelf ooit kan bedenken. De ene is dus zeker de andere niet, zeker als het gaat om bijzondere lakkleuren en kleurcombinaties. Wat te denken van de E46 in Arizona Sun Metallic die laatst behandeld werd? Een auto die daar lijnrecht tegenover staat is de BMW 3 Serie E46 occasion van vandaag.

Individual Meergrün

Waarom we die erbij halen: dat ging om een bijzondere carrosseriekleur en interieurcombinatie op basis van een BMW E46 pre-LCI. Dat is die van vandaag ook. De oranje ging echter over een handgeschakelde 323i (zes-in-lijn) met veel exterieur- en comfortopties, dikke velgen, en het enige wat níét oranje was, waren de knipperlichtglazen. Wat dat betreft kan het contrast niet groter.

Om even te beginnen: de exterieur- en interieurcombo is dus eveneens bijzonder. Geen oranje, maar Individual Meergrün (393) werd gekozen voor deze BMW E46 occasion. En ja, ook dit is een pre-LCI model, en ja, ook deze heeft een stoffen(!) interieur dat matcht met het exterieur. Tot zo ver de overeenkomsten tussen deze en de oranje.

Basis

Naast het kleurtje lijkt het namelijk alsof de originele koper van deze BMW E46 occasion in 1999 niet zo veel nodig had. Geen doorzichtige knipperlichtglazen, waardoor je de @Jaapiyo-approved oranje pinkers krijgt. Ook de standaard Style 46-velgen waren meer dan genoeg, die heerlijke 15 inch velgen die het doen lijken alsof je op reguliere stalen velgen met BMW-dopjes rijdt (wat je min of meer ook doet). Meegespoten exterieurdelen? Nee joh. Schuif/kanteldak? Nope. Parkeersensoren? Ben je gek. Mistlampen? Eh, ja, die wel. Oh ja, en wat deze groene wel heeft, in tegenstelling tot het in Arizona Sun gespoten exemplaar: elektrisch verstelbare stoelen mét geheugenfunctie!

318i

Met zo’n specificatie als deze BMW E46 occasion hoop je stiekem dat dit een handgeschakelde 330i is. Die bubbel kunnen we doorprikken voor je: het is een 318i, met de M43B19 aan boord. Dat is inderdaad een viercilinder en inderdaad is deze 1.9 liter groot, waarmee een heuse 118 pk wordt gerealiseerd. De eerste eigenaar, een Portugees trouwens, was waarschijnlijk niet het een race-achtig type, want de M43 is gekoppeld aan de viertraps automaat.

Kopen

Een BMW E46 is een BMW E46, maar het enorme contrast tussen verschillende exemplaren is weer heerlijk zichtbaar. Deze BMW E46 occasion is erg bijzonder samengesteld. Mocht het je ding zijn, dan is het waarschijnlijk sowieso een goede optie. Zoals gezegd heeft deze auto na een Portugees avontuur in 2019 de oversteek gemaakt naar Nederland. Hoe spannend dit avontuur was valt mee: er staat slechts 66.556 km op de teller. Voor een auto uit 1999 niet gek.

Voor een E46 is de vraagprijs van 8.950 euro aardig wat, maar voor de samenstelling en staat is het best een net bedrag. Koop dan!

Dit artikel Bijzonder samengestelde E46 is voor liefhebbers van groen verscheen eerst op Autoblog.nl.