Een Mansory Range Rover is niet het toppunt van verfijnde smaak, maar stiekem is ‘ie wel dik.

Wat begon als een merk voor boswachters en eigenaren van landhuizen is inmiddels een merk voor voetballers en PC Hooft-shoppers. Die doelgroep is niet vies van wat extra uiterlijk vertoon, dus die zaten ongetwijfeld met smart te wachten op de eerste bodykits voor de nieuwe Range Rover.

Die laten niet lang op zich wachten. Keyvany (opgericht door een oud-medewerker van Mansory) beet de spits af en nu is het de beurt aan Mansory zelf. Zij presenteren hun interpretatie van de nieuwe Range Rover.

Voor Mansory-begrippen oogt het resultaat nog redelijk ingetogen. Het helpt natuurlijk dat het design van de nieuwe Range Rover heel strak en clean is. Daardoor wordt het minder snel een drukke bedoening.

Mansory heeft de nieuwe Range Rover onder meer voorzien van nieuwe voor- en achterbumpers, een spoiler en 24 inch putdekselvelgen. Ook is er een motorkap die uit naakt koolstofvezel is opgetrokken. Dat kun je fout vinden, maar vergeet niet dat het Land Rover het zelf ook deed bij de vorige Range Rover Sport SVR.

Net als bij de SVR steken er ook bij de Mansory Range Rover vier rechthoekige uitlaten uit de achterbumper. Helaas zal daaruit niet meer het geluid van de 5,0 liter supercharged V8 klinken, want de nieuwe Range Rover P530 heeft een 4,4 liter BMW V8.

Zoals de naam al doet vermoeden levert deze standaard 530 pk, maar Mansory heeft het blok nog wat gekieteld. De Mansory Range Rover beschikt over 620 pk. Het koppel steeg van 730 Nm naar 850 Nm, waarmee je in 4,3 seconden de 100 km/u aantikt.

Als je liever dergelijke waarden wil uit een standaard Range Rover kan dat ook. Dan moet je nog even wachten op de nieuwe Range Rover SVR, die naar verluidt 625 pk krijgt.

Dit artikel De nieuwe droomauto van voetballers is hier verscheen eerst op Autoblog.nl.