Je begint te begrijpen waarom het de moeite niet waard was om deze 840 pk sterke Amerikaan officieel te importeren.

Het is een bekend riedeltje: Amerikaanse auto’s zijn vaak een combinatie van echt briljante motoren en specs, verpakt in een goedkoop gebouwde koets met een goedkoop interieur. Het werkt: je kon of kan echt spotgoedkoop een lekkere muscle car met V8 bemachtigen in de USA. En des te meer je af tikt, des te meer brute kracht je krijgt. Zonder daar perse ook echt een betere auto mee te krijgen qua afwerking.

V8

In Nederland telt de fiscus gewoon door. Of tenminste, zo ver zijn we bij de meeste Amerikanen niet eens gekomen. De Ford Mustang met V8 koste hier dik over een ton en Dodge en Chevrolet hebben de Challenger en Camaro lekker daar gelaten. De duurste Amerikaanse muscle car op Marktplaats laat precies zien wat er gebeurt als je een blubberdikke Amerikaan wél naar Nederland haalt.

Challenger Demon op Marktplaats

Het is natuurlijk een Dodge Challenger SRT Demon. Deze ultieme versie (voordat de Demon 170 kwam) voerde het standaardrecept van de Hellcat op naar standje 11. De 717 pk uit de 6.2 liter HEMI V8 met supercharger was niet genoeg en de Demon kreeg niet minder dan 840 pk mee. 0 naar 100 duurde slechts 2,3 seconden! De Demon kwam overigens met vele mods om een sprintje zo snel mogelijk te laten plaatsvinden, zoals piepkleine voorbandjes en het aanbieden van een passagiersstoel als optie (je kan het dus ook met één stoel doen).

Afwerking

In de VS kostte de Dodge Challenger Demon nog niet eens 100.000 dollar. Naast dus die briljante motor kreeg je het nogal antieke platform van de Challenger wat al sinds 2006 de basis vormt voor de auto. En een interieur met meer plastic dan een gemiddelde Hollywood-actrice.

Peperduur

Voor 100.000 dollar, of in ons geval euro, heb je waarschijnlijk zoiets van ‘prima’. Een auto waarmee je vrijwel alles wat je tegenkomt (anno 2018 was er nog geen Model S Plaid) sprint je eruit, de motor klinkt zo bruut als je ze krijgt en de auto omarmt de kijk van Dodge op de wereld, met een flinke knipoog. Helaas kost de Dodge Challenger Demon op Marktplaats geen 100.000 euro. En ook niet het dubbele daarvan. Het driedubbele dan? Ja, plus een beetje. Je mag deze Demon meenemen voor 349.000 euro.

Dan zit je toch echt in de categorie 812 Superfast, Huracán Evo Spyder en Bentley Continental GT W12. Zou je dan nog voor de Dodge kiezen? Waarschijnlijk niet.

Details

Geen leuke details die daar verandering in brengen. Dodge strooide met badges voor de Challenger SRT Demon, een afbeelding van een lachende duivel. Als achtergrond voor het infotainment, in de ventilatieroosters staat Demon en zelfs op de banden staat een Demon-logootje. Ook de Demon-krat zit erbij, waar gereedschappen en de smallere voorwielen voor op de dragstrip in zitten.

Kopen

Leuk, maar is het ook 350.000 euro-leuk? Wij durven dat niet met een volmondige ‘ja’ te beantwoorden. Het gaat overigens wel om een exemplaar uit 2018 dat slechts 100 km heeft gereden, dus je koopt wel nieuw. Durf jij? Dan kan je terecht op Marktplaats.

Dit artikel Duurste Amerikaan op Marktplaats is echt godsgruwelijk duur verscheen eerst op Autoblog.nl.