F1 zet restaurants en clubs met uitzicht op Las Vegas GP onder druk

Als je het nog niet wist, voor de Formule 1-organisatie draait het maar om één ding: geld.

Stel: je bent eigenaar van een horecagelegenheid en er wordt een Formule 1-race pal voor je deur georganiseerd. Dan is dat natuurlijk geweldig nieuws. Je hebt perfect uitzicht op de race en belangrijker nog: je klanten hebben dat ook. Kassa!

Helaas blijkt het niet alleen maar feest te zijn voor de eigenaren van etablissementen langs het nieuwe stratencircuit van Las Vegas. Die worden namelijk flink onder druk gezet, zo heeft de New York Post vernomen.

Volgens de krant wordt er van de horecagelegenheden geëist dat ze een stevige vergoeding betalen, ook al gaat het om hun eigen tent. De Formule 1 eist een bedrag van 1.500 dollar per persoon. Aangezien er in Las Vegas toko’s zijn met 1.500 plekken, kan dat oplopen tot boven de 2 miljoen dollar.

Je denkt natuurlijk: wat gaan ze doen dan, als je niet betaalt? Je kan toch niet uit je eigen tent gezet worden? Dat klopt, maar de F1 heeft wel een andere manier om druk te zetten. Ze dreigen het uitzicht te belemmeren met barricades en schijnwerpers. Aangezien het een nachtrace betreft, kan dat laatste best wel effectief zijn.

De Formule 1 wil met deze discutabele praktijken dus nóg meer geld binnenharken met de GP van Las Vegas. En dat terwijl de ticketprijzen al torenhoog zijn. Voor een armoedige staplaats betaal je al 500 dollar en om een plekje op de grandstand te bemachtigen moet je 2.500 dollar aftikken. Oftewel: het zijn een stelletje geldwolven. Maar dat is eigenlijk geen nieuws.

Bron: New York Post

Dit artikel F1 zet restaurants en clubs met uitzicht op Las Vegas GP onder druk verscheen eerst op Autoblog.nl.