Ferrari aangeklaagd

Althans, Ferrari is aangeklaagd vanwege vermoedelijk knakige remmen,

Het is een ondergeschoven kindje van de autoindustrie: de remmen. Logisch, want ze zijn zeer prijzig en niemand let er eigenlijk op. 100 pk erbij chippen willen we allemaal wel doen voor 500 euro, maar voor 2.000 euro een fatsoenlijke rem-upgrade zien we dan weer niet zitten. Dit terwijl je heel vaak remt, maar zelden het volle vermogen van je auto aanspreekt. Wanneer je moet remmen daarentegen is iets waar je niet altijd invloed op hebt.

Nu zijn er zat auto’s waarbij remmen meer dan goed voor elkaar waren. Denk aan de meeste Porsches, bijvoorbeeld. Of Ferrari’s. Maar nu komt het, dat blijkt volgens een Ferrari-eigenaar niet het geval te zijn. de auto in kwestie is een van de mooiste en in dynamisch opzicht meest geslaagde Ferrari’s, de 458 Italia.

Ferrari aangeklaagd (de Nederlandse tak!)

Het is niet zo dat de vermogende eigenaar in kwestie (hij heeft per slot van rekening een Ferrari voor de deur staan) de dealer aanklaagt of de importeur op het matje roept. Nee, het merk Ferrari wordt aangeklaagd en dat bevindt zich in… Nederland! het gaat om Ferrari NV, aldus Bloomberg. Nee, de auto’s van Prins Bernhard is niet het enige Nederlandse tintje aan het merk.

Het schijnt overigens een bekend probleem te zijn, zo ondervonden de heren redacteurs van Quotenet. Die hebben zich eventjes erover gebogen en de fout terug gevonden op de site van de Rijksdienst Wegverkeer:

De dop van het remvloeistof reservoir sluit mogelijk luchtdicht af waardoor er vacuüm in het remsysteem ontstaat

RDW, over de Ferrari 458 Italia.

En nu dan?

Het probleem schijnt zich vooral voor te doen op het moment dat je naar beneden rijdt. Juist dan wil je eigenlijk een dergelijke eigenschap niet hebben, natuurlijk. Je zou kunnen denken dat je dit probleem op kunt lossen met de moeder alle oplossingen: een waarschuwingslampje!

Welnu, daar schijnt ook wat mee te zijn. het lampje zelf is van prima kwaliteit, maar vanwege een issue met de software, wordt de bestuurder niet tijdig geïnformeerd over het feit dat de remmen niet adequaat zijn.

Via: quotenet

Fotocredits: Een mooie mevrouw in Ferrari 458 Italia door @spotcrewda via Autoblog Spots!

Dit artikel Ferrari aangeklaagd vanwege knakige remmen verscheen eerst op Autoblog.nl.