FIA-baas vrijgesproken

Uit onderzoek blijkt dat de FIA-baas hartstikke onschuldig is. Net als Horner.

De Formule 1 is een miljardenbusiness en dat betekent automatisch dat het niet altijd even gezellig is. Achter gesloten deuren worden er allerlei vuile spelletjes gespeeld, en zo nu en dan krijgt ook de buitenwereld hier wat van mee. Recent was er nog het onderzoek naar Toto en Susie Wolff en nu houdt de zaak Horner de Formule 1 in zijn greep.

Je was het misschien alweer vergeten, maar intussen liep er ook nog een onderzoek naar FIA-baas Ben Sulayem. Hij zou zijn boekje te buiten zijn gegaan tijdens de GP van Saoedi-Arabië vorig jaar. Toen zou Ben geprobeerd hebben een tijdstraf van Alonso terug te draaien, die de Spanjaard zijn podiumplaats had gekost.

Later kwam daar nog een beschuldiging bij: Ben Sulayem zou ook geprobeerd hebben de GP van Las Vegas tegen te houden. Hij was totaal geen fan van deze race en wilde naar verluidt zorgen dat de boel niet doorging. Wat dus niet gelukt is.

De ethische commissie van de FIA heeft het onderzoek inmiddels afgerond en de uitkomst bekendgemaakt. Wat blijkt? Er is geen bewijs gevonden voor de beschuldigingen. Oftewel: de FIA-baas wordt vrijgesproken. Zoals ook Toto Wolff en Horner vrijuit gingen.

Als er dus iemand probeerde Ben Sulayem hiermee een loer te draaien, dan is dat mislukt. Alhoewel, je weet het natuurlijk nooit. Wie weet krijgen alle journalisten binnenkort wel een mail met appjes die Ben Sulayem aan de stewards stuurde.

Foto credit: International Transport Forum

Dit artikel FIA-baas wordt vrijgesproken door de FIA verscheen eerst op Autoblog.nl.