Uniek is hij zeker, deze Porsche op Marktplaats. Of dat hem ook mooi maakt?

Het wordt wel eens gezegd: we gaan ooit naar Mansory-creaties kijken zoals we nu naar Koenig Specials kijken. Wordt het ooit mooi? Wellicht niet, maar het is echt een ding van die tijd en met een gezonde portie weemoed kijk je dan toch terug naar hoe de wereld toen was.

Porsche 944

Nou willen we niet beweren dat de occasion van vandaag een Koenig Special is, maar overeenkomsten tussen die stijl en wat we vandaag voorgeschoteld krijgen lijken niet toevallig. Een soort Testarossa-look, inclusief enorme brede heupen. Voordat we op de zaken vooruit lopen: vanaf de voorkant kun je nauwelijks zien wat het moet zijn.

Aan de achterkant wordt het sneller duidelijk, al komt dat vooral door de achterlichten. Het is dus een Porsche 944. In theorie niet zo veel speciaals, het is ‘gewoon’ een 2.5 automaat. De bodykit is echter… heftig. Gaan we hier ooit met weemoed naar terug kijken? We vrezen van niet.

Project

De Porsche 944 met heftige bodykit lijkt huisvlijt, we kunnen niet iets Koenig- of Rieger-achtigs vinden waar dit op gebaseerd is. De auto is veel langer en breder dan een standaard 944, maar behoudt de wielbasis. Dat doet het nodige met de proporties. En check die uitlaten achter!

Het is overigens wel meer een soort projectauto dan een gevalletje ‘instappen-en-wegwezen’. Er zit een motor en bak in, maar deze zitten volgens de advertentie niet aangesloten. Papieren en een VIN-nummer ontbreken eveneens. Of je de allicht lelijkste Porsche 944 van Marktplaats dus ooit nog op de weg kan krijgen (legaal): dat lijkt van niet. Als donor- of circuitauto kan je er wellicht nog wat onderdelen uithalen.

Kopen

Een nogal bijzonder ding dus en je moet gevoel voor humor hebben wat betreft deze Porsche 944. Hij is bíjna zo fout dat het weer goed wordt. Bijna. De 258.369 km ervaren Porsche 944 staat op Marktplaats voor 6.000 euro. Je moet het maar durven. Lef tonen kan op de advertentie.

Met dank aan Koen voor de tip!

Dit artikel Is dit de lelijkste Porsche van Marktplaats? verscheen eerst op Autoblog.nl.