Helmut Marko geeft zelf toe dat een nieuw onderzoek wel eens een schorsing kan opleveren.

Man, man, man, je kan de soap rondom Red Bull echt niet beter verzinnen. Op de baan presteert het team nog steeds het allerbeste van allemaal, maar naast de baan is het controverse na controverse. Met vandaag in de aanbieding: niet(!) een ontwikkeling in de zaak Horner, maar nieuws rondom Helmut Marko. De adviseur van Red Bull krijgt het vaker aan de stok met mensen en media vanwege zijn uitspraken, maar nu is er officieel een onderzoek gaande.

Marko “houdt rekening met schorsing”

Er is namelijk een onderzoek gestart rondom Helmut Marko. Het zou gaan om vertrouwelijke informatie die de Red Bull-adviseur heeft gelekt naar de media. Dat onderzoek moet nog geconcludeerd worden, maar Marko houdt er rekening mee dat het wel eens een nare afloop kan hebben. Sterker nog: tegenover ORF gaf Marko toe dat hij de kans aanwezig acht dat hij de GP van Australië moet missen vanwege een schorsing.

Specifieke informatie over het onderzoek is nog niet bekend, maar er wordt her en der al gesproken van een officieel einde van Marko bij Red Bull. En dat in een team dat extra gedoe niet kan gebruiken. Of het hangt natuurlijk allemaal samen. Laten we het zo zeggen: hier is het laatste nog niet over gezegd. (via motorsport.com)

Dit artikel Marko onder de loep: “zou wel eens de GP van Australië kunnen missen” verscheen eerst op Autoblog.nl.