Kiest Max de kant van zijn vader of toch de kant van Horner?

We weten allemaal wat Max Verstappen wil. Hij wil gewoon racen en verder geen gezeik. Helaas voor hem is er allerlei drama rondom Red Bull. En zijn vader helpt ook niet echt mee om de gemoederen te bedaren. Integendeel, Jos gooit alleen maar olie op het vuur.

Ondanks het feit dat Christian Horner vrijgesproken is door een extern onderzoek wil Jos toch dat hij vertrekt. En dat verkondigt hij ook tegen de media. Volgens Verstappen Senior is de positie van Horner onhoudbaar en dreigt hij het team te verscheuren. “Hij speelt het slachtoffer, maar hij is degene die de problemen veroorzaakt,” aldus Jos.

Met deze haatzaaiende uitspraken heeft Jos de mediarel rondom Horner nog eens extra aangewakkerd. Daarom wordt Max nu in Saoedi-Arabië geconfronteerd met lastige vragen van de media. Dankzij Jos zit hij in een lastig parket: Max wil niet publiekelijk Horner afvallen, maar hij wil ook zijn vader niet afvallen.

Over dat laatste is hij in ieder geval duidelijk: “Als zoon van mijn vader, zou het raar zijn om een andere kant te kiezen.” Max zegt dat hij met zijn vader en Raymond – zijn manager – een team vormt en dat dit altijd zo zal blijven.

Tegelijkertijd zegt Max dat hij tevreden is bij Red Bull. “Ik ben heel relaxed, ik ben heel tevreden bij het team, de performance is er”. Daarom concludeert hij: “Er is geen reden om te vertrekken.” De onwaarschijnlijke geruchten dat Max naar Mercedes zou gaan kunnen daarmee ook weer naar het rijk der fabelen worden verwezen.

Max Verstappen laat zich dus niet verleiden tot kwaadspreken over zijn teambaas, noch over zijn vader. Hij gaat dus heel tactisch om met deze situatie. Dat heeft hij vast niet van zijn vader geleerd.

Via: Sky Sports

Dit artikel Max laat zich uit over vete tussen Horner en Jos verscheen eerst op Autoblog.nl.