En gras is groen. Maar door de bizarre moderne wereld is het noemenswaardig dat deze gekietelde Corvette de Cybertruck op de sprint pakt.

Dat elektrische auto’s vooral goed zijn in sprinten, dat is nou wel bekend. Nu is het een kwestie van verbazen als jij met een ‘onverwachte’ auto een bloedsnel sprintje kan leggen. Tesla weet toch altijd nog te verbluffen met hoe snel hun snelste modellen sprinten. Dat je tegenwoordig met een Cybertruck van 0 naar 100 kan in 2,6 seconden is echt bizar. Dat is 0,1 seconde van een friggin’ Bugatti Veyron (en Chiron) af! En zelfs recente auto’s als de McLaren 720S en Chevrolet Corvette C8, waarvan de sprinttijd van rond de 2,9 seconden ook niks om je voor te schamen is, moeten het dus afleggen tegen de pickup.

Hennessey H700

Als Corvette-eigenaar dreigt totale vernedering. Want zelfs als jij de nieuwe Corvette C8 met het Z51-pakket hebt (490 pk), moet je bij elk stoplicht je meerdere erkennen aan een pickup die uit een PlayStation 1-spel lijkt te komen. What a world we live in. Daar is nu een oplossing voor met dank aan Hennessey.

De Amerikaanse tuner-en-bloedsnelle-auto-bouwer presenteert het H700-pakket voor de Chevrolet Corvette C8. De normale, niet de Z06. Laten we maar eens beginnen met de test tegen de Cybertruck: is het probleem opgelost? Kijk zelf maar.

700 pk

Dit omdat de Chevrolet Corvette een flinke bak extra pk’s krijgt. Met de wetenschap dat het om de Hennessey H700 gaat: drie keer raden hoeveel. Bijna goed: het gaat om 708 pk en 865 Nm. Daarmee troef je zelfs een standaard Z06 af met zijn 670 pk. Uiteraard is diens 5.5 liter V8 met platte krukas uit de C8.R wat exotischer, maar de LT V8 uit de C8 is zo heerlijk ouderwets simpel.

Compressor

Helemaal omdat ook de simpele ‘ouderwetse’ Amerikaanse manier van pk toevoegen is gebruikt door Hennessey: de Corvette krijgt van het merk een compressor aangemeten. Daarnaast krijg je een verbeterde intercooler, een catback-uitlaat, aanpassingen in de ECU zodat de motor zijn extra vermogen beter snapt (en iets meer vermogen levert) en een eveneens aangepaste transmissie om beter gekalibreerd te zijn met de upgrades. Een mooi totaalpakket en dus genoeg om de hedendaagse versie van een pickup eruit te sprinten. Behoud je toch mooi je trots met je Corvette. Totdat je een Tesla Model S Plaid of Lucid Air Sapphire tegenkomt, uiteraard.

Stickers en velgen

Ook krijg je van Hennessey een set velgen, stickers en een uitlaat met klepbediening. De auto waarop de Hennessey H700 voor deze plaatjes is gebaseerd is de cabrio. Wel een aanrader om die supercharger-huil beter te horen.

Dit artikel Middenmotor supercar sprint sneller naar 100 dan Cybertruck verscheen eerst op Autoblog.nl.