Russell is niet bang dat hij door Verstappen om de oren wordt gereden, mocht hij zijn teamgenoot worden.

Dat Sir Lewis naar Ferrari gaat is een spraakmakende transfer, maar Max die naar Mercedes gaat zou nog veel spraakmakender zijn. Dit lijkt vrij onwaarschijnlijk, maar toch doet dit wilde gerucht de ronde, te midden van het tumult achter de schermen bij Red Bull.

Kennelijk is dit dermate relevant, dat George Russell hiernaar gevraagd werd tijdens de interviewsessie eerder vandaag. Crofty vroeg Russell of hij het ziet gebeuren dat Max Verstappen naar Mercedes gaat.

Russell geeft daarop een vrij voorspelbaar antwoord: “Ieder team wil de beste coureurs hebben en Max Verstappen is op dit moment de beste coureur.” De vraag of Max ergens heen gaat ligt volgens George meer bij Red Bull dan bij Mercedes.

Interessanter is het antwoord van Russell op de vraag hoe hij persoonlijk tegen Max als teamgenoot aan zou kijken. Daaruit blijkt dat hij blaakt van het zelfvertrouwen: “Ik focus op mezelf. Ik geloof in mezelf. Ik denk dat ik iedereen op de grid kan verslaan,” aldus Russell. Oftewel: hij denkt ook Max te kunnen verslaan.

Volgens George is Hamilton – die hij de beste coureur aller tijden noemt – een goede benchmark geweest. Dit is zijn derde seizoen naast Hamilton en Russell vindt dat hij het best goed heeft gedaan. Dat klinkt allemaal een beetje arrogant, maar goed, als sporter moet je in jezelf geloven.

De vraag is natuurlijk of Hamilton echt zo’n goede maatstaf is. Als Russell Hamilton kan bijhouden, kan hij dan ook meteen Max Verstappen bijhouden of zelfs verslaan…? Er is maar één manier om daar achter te komen: Max moet naar Mercedes. Maar Russell weet waarschijnlijk ook dat dit niet gaat gebeuren, dus hij kan deze boude uitspraken makkelijk doen.

Dit artikel Russell denkt dat hij Max kan verslaan als teamgenoot verscheen eerst op Autoblog.nl.