Een scheurneus met een Lamborghini Urus, zal nu met frustratie de boete verscheuren (na betaling, hopelijk). Hij is voor de tweede keer zijn rijbewijs kwijt.

Een scheurneus in een Lamborghini die zijn rijbewijs kwijt raakt. Dan denken wij natuurlijk meteen aan een beroemde autopoetser. Maar er zijn ook andere mensen die wel eens te hard rijden. Wijzelf bijvoorbeeld. En eigenlijk iedereen in Nederland. Niet voor niks haalt de overheid ettelijke miljoenen op aan mensen die vier kilometer te hard rijden. De snelheidslimieten zijn dezer dagen zo laag dat het lastig is je er aan te houden zonder een soort traag bewegende ouderwetse bloembak op de weg te zijn.

Maar ja, er zijn nou eenmaal limieten en als je die (fors) overtreedt, val je op. Kans bestaat dat er een dienstklopper in de buurt is. En dan ben je zomaar het bokje. Vooral als je dan in een Lamborghini Urus rijdt, is dit geen ondenkbaar scenario. In zo’n moddervette SUV met V8, heb je immers bij hoge snelheid nog lang niet het idee dat je zelf hard rijdt. Je vraagt je alleen af waarom alle andere weggebruikers opeens zo langzaam rijden. Voor de sensaties kan je wat dat betreft beter een Caterham kopen.

Politieman Niels snapt dat ook wel een beetje. Maar toch is hij onverbiddelijk. De bestuurder van een Urus die hij klokte op 160 km/u waar je 100 mag zijn rijbewijs inleveren. De man maakte het zichzelf niet makkelijker door ook een beetje te kleven en een rood kruis te negeren. Ja en als je dan ook nog eens in een matsaaie Lambo rijdt, val je op. De koddebeier is nog redelijk schappelijk. De ongetwijfeld kapitaalkrachtige bestuurder van de Italiaans-Duitse blepper, krijgt geen prent voor kleven op een rood kruis negeren. Aan het verzoek om het ‘voor een keer’ door de vingers te zien, gaat de lange arm echter niet meewerken.

Balen voor de bestuurder, die nu voor de tweede keer in twee jaar zijn roze pas moet inleveren. Daar kon de rechter wel eens iets van gaan vinden, aldus Niels. Het goede advies is om er een advocaat bij te halen en aannemelijk te maken dat de auto nodig is voor het werk. Gelukkig kan wat wij aannemen dat de betere helft is van de bestuurder, het stuur overnemen. Tsja, zelfs het leven van de hard werkende Lambo-rijder, gaat kennelijk niet altijd over rozen.

Zou jij ook voor de Urus gaan als je een dikke sloot geld had? Of opteer je dan toch voor een Bentley Bentayga? Of ben jij zo’n echte kenner die liever een Flying Spur heeft? Laat het weten, in de comments!

Dit artikel Scheurneus in Lamborghini verliest andermaal rijbewijs verscheen eerst op Autoblog.nl.