Shell gaat 1.000 tankstations verkopen

Tankstations zijn zó 2010. Daarom gaat Shell er een hoop wegdoen om meer te focussen op laadstations.

Shell heeft natuurlijk het beste voor met deze aarde. Daarom hebben ze flink geïnvesteerd in hun eigen netwerk met laadpalen, onder de noemer Shell Recharge. Intussen verdienen ze ook nog een leuk zakcentje met fossiele brandstoffen, maar goed, we zitten in een overgangsperiode.

De voormalige trots van Nederland lijkt nu toch hun fossiele activiteiten iets terug te schroeven. Vandaag wordt bekend dat ze een flink aantal tankstations van de hand doen, 1.000 stuks om precies te zijn. Dit jaar zal Shell wereldwijd 500 tankstations verkopen en volgend jaar nog eens 500.

1.000 tankstations is natuurlijk niet niks, maar vergeet niet wat een monsterbedrijf Shell is. Het gaat hier om slechts 4% (!) van het totale aantal tankstations wat Shell wereldwijd in beheer heeft. Met het inkrimpen van de fossiele activiteiten valt het dus wel mee.

Shell heeft ook vorige week hun klimaatdoelstelling iets naar beneden bijgesteld. Het doel was eerst om 20% minder CO2 uit te stoten in 2030, nu is dat 15 tot 20% geworden. Wel staat nog steeds het doel om in 2050 CO2-neutraal te zijn, maar ze hebben natuurlijk nog alle tijd om die doelstelling ook bij te stellen.

Overigens verkoopt Shell deze pompstations wel met het doel om meer te focussen op hun laadnetwerk. Dat willen ze flink uitbreiden om in te spelen op de “veranderde behoeftes van klanten.” Of zou het vooral het veranderende overheidsbeleid zijn…?

Enfin, Shell gaat dus 1.000 tankstations verkopen. Of en hoeveel Nederlandse tankstations hierbij zitten is nog niet bekend. Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat er tankstations verdwijnen, er komt hooguit een ander logootje op.

Foto: R8 bij een Shell-pomp, gespot door @vantoorphotography

Bron: Bloomberg

Dit artikel Shell verkoopt 1.000 tankstations om meer laadpalen te bouwen verscheen eerst op Autoblog.nl.