vdl nedcar

Er worden dus in elk geval vanaf morgen weer auto’s in elkaar geschroefd bij VDL Nedcar.

Zoals iedereen inmiddels weet heeft de poep de ventilator geraakt bij VDL Nedcar. De werknemers daar zijn boos en hebben het werk neergelegd. En ze zijn boos omdat er waarschijnlijk geen werk meer is nadat het contract met BMW afloopt.

Vorige week leidde dat tot wilde stakingen en deze afgelopen week was er een gecoördineerde werkonderbreking. Maar morgen wordt er weer gewerkt bij VDL Nedcar. Dat hebben de bonden afgesproken met de directie van de fabriek.

Stakingen bij VDL Nedcar opgeschort

VDL zou een handreiking gedaan hebben, waardoor er mogelijk toch weer gesproken kan worden over een aanpassing van het sociaal plan. En dat was voor de bonden reden genoeg om de werknemers op te roepen weer aan het werk te gaan.

Maar iedereen die een nieuwe MINI heeft besteld, moet niet te vroeg juichen. Dat er morgen weer gewerkt gaat worden, wil niet zeggen dat de stakingen definitief van de baan zijn. Daarvoor moet er meer gebeuren, zegt de FNV.

Oh ja, mocht je niet meer precies weten wat er nou speelt, da’s het volgende. VDL Nedcar moet de werknemers tegemoet komen, omdat deze dus zonder werk komen te zitten. Het wettelijk minimumbedrag dat is vastgesteld, bedraagt 120 miljoen euro. Daar wil (en gaat) VDL dus ook aan voldoen. Maar de vakbonden willen meer: 240 miljoen euro.

De FNV eist verder een ontslagvergoeding van één maand per gewerkt jaar. Ook wil men dat er een goede regeling komt voor mensen die binnenkort met pensioen kunnen gaan. En daar zijn ze nog niet uit met z’n allen…

Kortom, wordt vervolgd!

Dit artikel Staking bij VDL Nedcar opgeschort verscheen eerst op Autoblog.nl.