Met de A3 facelift introduceert Audi ook een nieuwe modelvariant met de naam Allstreet.

Ik kan me dan zo levendig voorstellen dat je die A3 Allstreet regelmatig gaat tegenkomen in Zwitserland of een land als Zweden. Maar we lopen op de zaken vooruit. De Audi A3 heeft een facelift gekregen! Naast de gebruikelijke updates voor een bestaand model vonden ze het bij Audi ook wel een goed idee om een nieuwe variant uit te brengen.

Allstreet

Dat is de Audi A3 Allstreet geworden. Voor wie een Q-model te hoog gegrepen vindt, maar wel een auto zoekt die vies mag worden en wat hoger op de pootjes staat. Een soort Volkswagen CrossGolf, maar dan met een premium sausje uit Ingolstadt.

De Allstreet heeft 30 mm meer bodemvrijheid en staat standaard op 17 inch wielen. Optioneel is 18 of zelfs 19 inch mogelijk. De nieuwe modelvariant heeft zijn eigen bumpers gekregen. De onderzijde heeft een andere kleur ten opzichte van de lak van de auto. Optisch lijkt de Allstreet daarom nog hoger dan de reguliere A3.

Audi A3 facelift

De Audi A3 facelift is lekker gelukt. Hier staat een knappe hatchback. De focus lag voor de designers op meer sportiviteit en dynamiek. Dat is wel terug te zien in het uiterlijk. Natuurlijk, meer LEDs en kleine tweaks in de bumpers. Zo zijn er allerlei dingen verzonnen om de A3 stoerder te ogen. Een voorspoiler onder de twee luchtinlaten bijvoorbeeld, waardoor de Audi lager oogt. De inspiratie komt van de RS-modellen, aldus het Duitse automerk.

Voor het eerst is het mogelijk om met de Audi A3 en Allstreet meerdere dagrijverlichting te kiezen. Audi geeft je vier verschillende mogelijkheden. Het is de volgende stap in personalisatie. Bovendien is de signatuur van de dagrijverlichting achteraf aan te passen als je weer toe bent aan een ander patroontje.

Interieur

In het interieur van de Audi A3 facelift en Allstreet tref je voortaan twee USB-C poorten aan. Er zitten ook twee extra USB-C poorten achterin voor de passagiers daar. De bediening van de infotainment verloopt via een centraal 10.1 inch touchscreen.

Het interieur bestaat uit meer duurzame materialen en voor de rest oogt het allemaal vrij bekend. Wat opvalt is de nieuwe, nog kleinere versnellingsbak voor bediening van de automaat De standaarduitrusting is verder uitgebreid, met onder meer airco, een middenarmsteun en sfeerverlichting in het interieur.

Motoren

Audi lanceert de facelift in maart met de 35 TFSI S tronic, dit is de 1.5 benzinemotor met 150 pk. Een versie met handbak volgt later. Dieselen kan met de 35 TDI met 150 pk. Later dit jaar volgen meerdere motorvarianten, waaronder een S3.

Aan het eind van dit jaar heeft Audi ook de komst van een plug-in hybride op de planning staan voor de A3. Kijk vooral even de video waarin Wouter vanuit het zonnige Oman de Audi A3 facelift en de Allstreet uitgebreid aan je voorstelt. Iemand moet het doen hè.

Dit artikel Video – Audi A3 facelift gaat hoogte in met Allstreet verscheen eerst op Autoblog.nl.