rijbewijs

Snelheidsduivels kennen we allemaal, maar te langzaam rijden mag ook niet. Een vrachtwagenchauffeur op de A1 kwam daar op de moeilijke manier achter.

In de zomer van 1999 verbleef een jonge @jaapiyo in Frankrijk om de zonsverduistering te aanschouwen. Ook in aanwezigheid; @jaapiyo de tweede, oftwel mijn opa. Met de Caravan in touw was hij nog een keer afgereisd naar La Douce France om het fenomeen te aanschouwen. Want ja, dat doe je als je arts en wetenschapper bent. Ook als je 85 bent. Ik vond het machtig mooi.

Totdat we op de terugweg de combinatie voorbij bliezen. En dat had niet zozeer met de snelheid van mijn ouders te maken, want die hebben niet echt een loden voet. Wel met het feit dat wijlen opa, misschien 70 reed op de snelweg. Hijzelf besloot dan ook maar achteraf dat het zijn laatste buitenlandse trip was met de auto.

Ik moet altijd denken aan dat moment als iemand extreem traag rijdt. Maar een Roemeense vrachtwagenchauffeur op de A1, heeft het wel extra bont gemaakt, zoals de Andrelon reclame zou zeggen. Hij werd van de weg gehaald, omdat hij met 20 kilometer per uur over de A1 sukkelde. Verschillende medeweggebruikers hadden kennelijk melding gedaan nadat ze bijna achterop klapten.

De chauffeur reed kilometers lang door met deze slakkengang totdat hij eindelijk stopte bij een tankstation. Maar daar was de politie inmiddels ook bij betrokken. Er is proces verbaal opgemaakt en de Roemeense beroepschauffeur wordt een ‘artikel 5’ aangemeten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Maar, wat was nu de reden van deze bizarre actie?

Wel…de AdBlue was op. Extreem begaan met het milieu als Roemeense vrachtwagenchauffeurs kennelijk zijn, is hij daarom erg traag gaan rijden totdat hij het goedje bij kon vullen. Wetende wat Adblue is, had hij misschien beter in de tank kunnen urineren. Maar soit. Grandma was slow…But she was old…

Rijd jij wel eens minder hard dan toegestaan? Laat het weten, in de comments!

Dit artikel Vrachtwagenchauffeur verliest rijbewijs op A1 vanwege te langzaam rijden verscheen eerst op Autoblog.nl.