Veel mensen zullen in hun dagelijkse leven met autoproblemen te maken krijgen. Helaas hebben de meesten van ons niet de energie, kennis of tijd om een auto zelf te repareren. Dit artikel bevat een aantal tips en trucs om je te helpen bij het zelf repareren van je auto!

Om je een reis naar de autoreparatiewerkplaats te besparen, moet je een blik werpen in je gebruikershandleiding. Je vindt er aanwijzingen of misschien antwoorden op vragen die je over je voertuig kunt hebben. Het kan heel nuttig zijn om de grootte van je motor of de configuratie ervan te weten, die meestal in het handboek te vinden zijn.

Bescherm je auto tegen waterschade. Neem de tijd om te zorgen dat alle ramen en deuren goed gesloten zijn. Zet je auto op hoger gelegen grond als je in een gebied woont dat gemakkelijk overstroomt. Als je zandzakken hebt, bouw dan een muur rond je auto. Rijd niet in gebieden waar het water hoog staat. Start je auto niet als hij blootgesteld is geweest aan overstromingswater.

Verwijder waardevolle spullen uit je auto voordat je hem binnenbrengt om te laten repareren. Je monteur kan het nodig hebben dat deze onderdelen verwijderd worden, zodat hij reparaties kan uitvoeren. Als je later ontdekt dat er voorwerpen ontbreken, stellen ze zich niet aansprakelijk. Verwijder ook alle voorwerpen uit je kofferbak.

Bewaar een doe-het-zelf gereedschapskit in je kofferbak. Je auto werd waarschijnlijk geleverd met wat je nodig hebt om een band te verwisselen. Een goede moersleutel en krik zijn de sleutel. Je zou waarschijnlijk ook een paar schroevendraaiers met verschillende vormen moeten aanschaffen, en verschillende moersleutels zoals voor deze kit. Goedkoop gereedschap is je geld niet waard. Koop in plaats daarvan stevig gereedschap van betere kwaliteit, dat niet zal breken als je het nodig hebt om iets te repareren.

Als het elektrische systeem van je auto zich vreemd gedraagt, probeer dan de massakabels schoon te maken. Autofabrikanten gebruiken de metalen carrosserie van een auto om als “grond” voor het elektrische systeem te fungeren. Na verloop van tijd kan de plaats waar deze kabel met het frame verbonden is corroderen, waardoor een verdwaalde elektrische stroom ontstaat die een ravage aan je systeem kan aanrichten. Deze kabel is meestal verbonden op de brandmuur of het spatbord, dus maak hem eenvoudig los en gebruik een staalborstel of schuurpapier om de contacten schoon te maken.

 

Lak

Je moet je auto wassen om de roest weg te houden. Roest zal gebeuren, maar je kunt het vertragen door de auto schoon te houden. Was je auto om de lak ook in goede conditie te houden.

Krasjes kun je gemakkelijk zelf repareren. Je moet de kras opvullen met een primer die overeenkomt met de kleuren van je auto, wat verf aanbrengen als de primer droog is en de hele plek schuren. Begin met een fijn schuurpapier en verhoog de korrel geleidelijk voor het in de was zetten.

Als je een kras moet herstellen of een plek moet overschilderen, zorg dan dat je de juiste kleur kiest. Kijk in het instructieboekje of je een code kunt vinden voor de kleur van je auto of zoek naar een sticker onder de motorkap of op het voorportier aan de bestuurderskant om de kleurcode te vinden.

Een deuk of kras in een plastic bumper is heel gemakkelijk te repareren. Begin met de stukjes die uit de deuk steken weg te snijden tot de randen glad zijn. Je kunt dan een plamuur gebruiken om de deuk te laten verdwijnen. Schuur over de plek en schilder om de reparatie te verbergen.

Als je auto carrosseriewerk nodig heeft, zorg dan dat je weet welke kleur verf je op je auto hebt. Deze informatie is belangrijk voor de technicus die aan je auto werkt. Ook is je voertuigidentificatienummer altijd iets goeds om bij de hand te hebben. In veel gevallen zul je het moeten hebben alleen al om een afspraak te kunnen maken.

Zoals aan het begin van dit artikel besproken werd, kan het repareren van een auto voor veel mensen een zeer uitdagende taak zijn, om allerlei redenen. Met de juiste kennis en adviezen kan iedereen echter veel gemakkelijker een auto repareren. Pas de adviezen van dit artikel toe en je bent op weg om zelf een auto te repareren. Voor professionele autoschadeherstel producten en lakverwerkende middelen ben je terecht bij de website van NonPaint Pro.