Een auto importeren uit Duitsland klinkt als een hele uitdaging, maar doordat het importeren van auto’s naar Nederland tegenwoordig steeds vaker voorkomt, wordt het ook steeds gemakkelijker en aantrekkelijker om een auto te importeren uit Duitsland. Niet alleen importeren uit Duitsland is aantrekkelijk. Ook een auto importeren uit België komt steeds vaker voor. Toch heeft Duitsland een aantal redenen die elke auto-liefhebber zullen laten nadenken of het misschien ook voor hen interessant is om een auto te importeren.

We zetten er een paar op een rijtje:

  • Kiezen voor kwaliteit

Auto’s uit Duitsland staan bekend om de kwaliteit die ze bieden. Het is niet voor niets dat veel van de grootste autofabrikanten afkomstig zijn uit Duitsland. Het imago van Duitse auto’s is dat ze over het algemeen degelijk en betrouwbaar zijn. Deze degelijkheid heeft ervoor gezorgd dat Duitse auto’s tot de meest verkochte ter wereld behoren. Ook het gegeven dat Duitsers vaak goed zorg dragen voor hun auto, zorgt ervoor dat ook tweedehands auto’s zich kwalitatief in uitstekende conditie bevinden.

Tip: https://easyimport.nl/auto-importeren/wat-kost-een-auto-importeren/

  • Lagere prijzen en luxere uitvoeringen

Duitsland kent geen BPM zoals we dat in Nederland kennen. BPM is de belasting van personenauto’s en motorrijtuigen. Doordat de Duitsers die belasting niet kennen, zijn nieuwe auto’s bij aanschaf een stuk voordeliger. Ook omwille van die reden zul je vaker Duitse auto’s tegenkomen die met allerlei luxe zijn uitgevoerd.

Aanbevolen: https://easyimport.nl/auto-importeren-duitsland/

  • Groot aanbod en Europese garantie

Doordat Duitsland een autoland bij uitstek is, zijn er veel Duitsers die een auto bezitten. Dat zorgt ervoor dat het potentiële aanbod aan occasions ook enorm is: er is altijd wel wat op de markt voor iedereen. Wat ook een voordeel zal zijn voor Nederlanders is dat Duitse fabrikanten een Europese dekking hebben. Dit betekent dat je met een Volkswagen of Audi ook gewoon naar de lokale dealer in Nederland kunt.