Fietsvakanties zijn de laatste jaren steeds populairder geworden, en terecht. Een vakantie op de fiets combineert de vrijheid van kamperen met het plezier van ontdekken dat hoort bij het ontdekken van nieuwe plekken. Maar in dit geval kun je onderweg op je fiets rijden of hem vervoeren met een degelijke fietsendrager zoals de thule fietsendragers op je auto.Beide manieren zijn prima en kunnen je de fietsvakantie geven die je nodig hebt. Ben je echter alleen een casual fietser en geen hardcore fietser, dan is het aan te raden om je fiets met een auto mee te nemen naar de bestemming waar je wilt fietsen. Je hebt namelijk een goed uithoudingsvermogen en fysieke kracht en ervaring nodig om naar je bestemming te kunnen fietsen tijdens je fietsvakantie. Hoe dan ook, als je een fietsvakantie plant, zijn er enkele details waar je op moet letten om het perfect te maken.

Je moet een goede fiets hebben

Het eerste is wat voor soort fiets je mee moet nemen voor je reis. Natuurlijk kun je op een onhandige oude fiets rijden die al jaren in je achtertuin staat. Maar als je meerdere weken op twee wielen doorbrengt, is het verstandig om te investeren in iets dat je goed van pas zal komen. Een van de belangrijkste overwegingen bij het kiezen van je fiets is de pasvorm. Voordat je grote aankopen doet, is het slim om meerdere fietsen te testen, zodat je er een kunt vinden die aanvoelt als een verlengstuk van jezelf. Je wilt comfortabel zitten, zodat je je kunt concentreren op het genieten van je reis en fietsactiviteiten in plaats van je zorgen te maken over hoe hard je zadel is of hoe stijf het stuur is.

Je moet een degelijke fietsendrager gebruiken

Ben je een gewone fietser en wil je je fiets met een fietsendrager op de auto vervoeren, dan wordt het tijd om na te denken over een fietsendrager die aan jouw wensen kan voldoen. Er zijn verschillende soorten fietsendragers op de markt verkrijgbaar, afhankelijk van het type fiets en auto dat je hebt. Sommige dragers zijn alleen gemaakt voor een bepaald voertuigmodel, terwijl vele andere op verschillende soorten auto’s passen. Er zijn ook enkele fietsendragers die twee of drie fietsen tegelijk kunnen vervoeren, wat ze vooral handig maakt als je lange afstanden moet rijden en meer dan één fiets moet vervoeren. Het is belangrijk op te merken dat niet alle automodellen geschikt zijn voor alle soorten fietsendragers, dus je kunt het beste eerst contact opnemen met je fabrikant voordat je er een aanschaft. Als je een SUV of een high-end auto hebt, is het ook raadzaam om een ​​heavy-duty drager aan te schaffen, omdat deze door hun gewicht minder snel schade aan de carrosserie van je voertuig zullen veroorzaken. Een degelijke fietsendrager maakt je fietsvakantie perfect doordat je tijdens je reis geen problemen hebt met het vervoer van je fiets.

Je moet de route goed kennen

Voordat je aan je fietsvakantie begint, moet je ervoor zorgen dat je de route goed kent. Het is erg belangrijk omdat je moet weten wanneer je met je auto moet rijden en wanneer je gaat fietsen. Daarnaast moet je er ook voor zorgen waar je gaat uitrusten en overnachten. Het is toch geen goed idee om in the middle of nowhere te overnachten. Het is dus aan te raden om checkpoints langs de route te maken, zodat je zeker weet dat je de checkpoints bereikt voordat de zon ondergaat.